На 25 юли, вторник,  от 21 часа на площада пред

...
</TD
>На 25 юли, вторник,  от 21 часа на площада пред
Коментари Харесай

Музиката на Холивуд ще звучи пред Операта в Русе 

На 25 юли, вторник,  от 21 часа на площада пред Русенската опера ще се състои едно в действителност вълнуващо културно събитие - “МУЗИКАТА НА ХОЛИВУД "!

Концертът с музика от най-известните филми е част от фестивала на Община - Русе “Сцена под звездите " 2023, предават от " Дарик ".

 Киното ни придвижва в реалност, в която няма по какъв начин да попаднем. Киното ни кара да мечтаем, киното разсънва нашите мечти за хубост, за обич и чувството за благополучие. Но какво би било изкуството на киното без музиката?

Палитрата на нашите чувства се изпълва до краен лимит и като че ли звездите на летния хоризонт заблестяват най-ярко, когато зазвучи филмовата музика. Тогава прекарването става незабравимо!

Солистите и оркестърът на Русенската опера ще добавят чувствата и ще изострят сетивата на публиката като предизвикат всеки един от нас с музиката от обичаните безконечни филми на лятната " Сцена под звездите “.

Защото въздействието на киноизкуството не би било толкоз огромно и завладяващо, в случай че във филмите не присъстваше и музиката!

“Музиката на Енио Мориконе от кино лентата “Мисията " е едно необикновено музикално произведение, което единствено по себе си може да участва в международната музикална класика!

Такива са всички  музикални произведения от филмовата съкровищница, които ще чуят русенци в концерта “Музиката на Холивуд " - показа маестро Владимир Бошнаков, който ще дирижира хора и оркестъра на Държавна опера - Русе!

В концерта ще вземат присъединяване и обичаните солистки на Русенската опера Глория Пенчева и Даниела Караиванова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР